Välkommen till Smaka på Värmdö® – din guide till lokala mathantverkare, odlare och djuruppfödare i Värmdö kommun.

Vi älskar bönder, vi älskar öppna landskap och vi älskar våra kunder som möjliggör att Smaka på Värmdö® utvecklas år efter år! Att handla lokalproducerad mat direkt av producenten gör matinköpen till något mer än just bara matinköp. Här blir inköpet i sig en upplevelse i en ofta unik miljö. Här kan du ställa frågor direkt till den som står bakom varan. Var har kossan idisslat? I vilken temperatur pressas rapsoljan? Var har bina hämtat nektar?

Här samlas våra lokala producenter och konsumenter under ett och samma paraply – en gemensam plattform och mötesplats där vi kan utveckla vår lokala matproduktion ytterligare! Att inköpen bidrar till en fortsatt lokal matproduktion som i sin tur bidrar till en mer hållbar utveckling, det ger ju bara mersmak, eller hur?

Självklart vill vi att du som konsument känner dig delaktig i vår verksamhet: bli stödmedlem och bli en i gänget! Klicka här för att se hur du kan bli stödmedlem: Under året får du inbjudningar och erbjudanden till föreningens olika verksamheter.

Broschyren Smaka på Värmdö® har genomförts och möjliggjorts genom ett samarbete mellan Smaka på Värmdö Ekonomisk förening, Wermdö hushållningsgille och Värmdö LRF.

Tryck på bilden för att visa hela broschyren!

2020